Finalisten Groninger Ondernemingsprijs 2014 bekend

winnaar 2013_bulthuis 6 Okt 2014

De drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs zijn bekendgemaakt. Het trio kwam uit negen genomineerden als beste uit de bus. Eén van hen zal op 27 november in MartiniPlaza Groningen worden uitgeroepen tot winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2014.

Tijdens de druk bezochte bijeenkomst op het kantoor van de Rabobank aan de Griffeweg in Groningen hielden alle negen genomineerden een korte presentatie. Op basis van eerdere gesprekken met de jury en deze presentatie maakte juryvoorzitter Yvonne van Mastrigt de drie finalisten bekend: XPAR Vision uit Groningen, Dekens Groep uit Sappemeer en Embed Engineering uit Groningen.

Uiteenlopend deelnemersveld
“Er zat een ongelooflijke breedte in de inschrijvingen”, zegt juryvoorzitter Yvonne van Mastrigt. De ondernemingen verschilden van elkaar qua insteek en werkwijze. “We hebben nu drie gelijkwaardige en fantastische finalisten”.

XPAR Vision
XPAR Vision is betrokken bij de wereldwijde containerglasindustrie. De onderneming ontwikkelt en implementeert sensortechnologieën die het mogelijk maken de kwaliteit van flessen en potten al vroeg in het productieproces te controleren, zelfs wanneer deze flessen en potten nog heet zijn. “XPAR Vision is constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om glazen flessen en potten sterker en lichter te maken”, vertelt CEO Paul Schreuders. De aanpak van XPAR Vision resulteert in een lager verbruik van energie en materiaal.

Dekens Groep
Ambacht en hightech ontmoeten elkaar binnen het familiebedrijf van de Dekens Groep. De groep bestaat uit  Gieterij Borcherts en Machinefabriek Dekens, beide uit Sappemeer. Gieterij Borcherts is al in  1926 opgericht en de machinefabriek in 2008. Het is een sterk team dat elkaar aanvult en nauw samenwerkt. “Daardoor kan de Dekens Groep haar klanten een totaalpakket van metaalbewerking en gieten aanbieden”, aldus directeur Luuk Dekens.

Embed Engineering
De projecten die Embed Engineering uitvoert zijn uiterst divers: van het ontwikkelen van sensoren voor de scheepvaart tot hightech apparatuur voor de medische wereld. Ook in de zorgsector en de kunst- en theatertechniek zijn de toepassingen van Embed Engineering terug te vinden. “Kan niet, bestaat niet”, vertelt CEO Marko Bolt. “Als we geen gebruik kunnen maken van standaardcomponenten, dan ontwikkelt Embed op maat gemaakte elektronica”.

Finale MartiniPlaza
Op 27 november zal tijdens de finaleavond in MartiniPlaza bekend worden gemaakt wie van deze drie finalisten uiteindelijk de Groninger Ondernemingsprijs 2014 wint.

Zie www.ondernemingsprijs.nl voor meer informatie.

Foto: winnaar van Groninger Ondernemingsprijs 2013: Bulthuis. 

Thema's

Partners