Studenten RUG onderzoeken kansen Chinese en Chileense markt

IBR_China 10 Okt 2014

International Business Research is een project van de Rijksuniversiteit Groningen dat al meer dan 20 jaar marktonderzoek doet in opkomende economieën. Na drie maanden uitgebreid vooronderzoek doen streng geselecteerde ouderejaars studenten vijf weken marktonderzoek in de desbetreffende landen.

De kwaliteit van het onderzoek en het project wordt gewaarborgd door vier docenten van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde van de Universiteit een Raad van Advies en een Comité van Aanbeveling. Daarnaast worden de Nederlandse studenten ondersteund door lokale studenten wat er voor zorgt dat er meer deuren opengaan en er meer specifieke kennis beschikbaar is. In april 2015 doen we onderzoek in Chili en China.

Productiemarkt en afzetmarkt
Chili en China zijn twee verschillende, maar allebei zeer veelbelovende economieën. Beide landen stellen hun lokale markt steeds meer open voor buitenlandse bedrijven. Overigens zijn beide landen niet alleen aantrekkelijk als productiemarkt, maar ook als afzetmarkt. China is bijvoorbeeld de grootste niet-Europese exportbestemming voor Nederlandse bedrijven en is de grootste handelspartner voor Nederland buiten de EU. Chili is opgeklommen naar het welvaartsniveau van ontwikkelde landen door een constante economische groei van vaak meer dan 5% over de afgelopen 10 jaar.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de landen en het project? Schroom niet om contact op te nemen met info@ibr-groningen.nl. Bezoek ook eens de website: www.ibr-groningen.nl

Thema's

Partners