Vijf Gouden FD Gazellen voor snelle noordelijke groeiers

noordelijke winnaars gouden fd gazellen 19 Nov 2014

In Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel mogen 39 ondernemingen zich een jaar lang FD Gazelle noemen. Deze titel wordt toegekend aan de snelst groeiende ondernemingen van de regio. Met deze onderscheiding zet Het Financieele Dagblad de snelst groeiende ondernemingen uit Noordoost-Nederland in de schijnwerpers.

Naast de FD Gazellen-titel werden vijf noordelijke ondernemingen (en drie uit Overijssel) uitgeroepen tot Gouden FD Gazelle: de allersnelste groeiers in hun categorie: Buitenwarenhuis en Mobielwerkt (Groningen), Werken met Merken en Probo Sign (Friesland) en Lubbers Transport Group (Drenthe). De winnaars van de Gouden FD Gazellen hebben hun omzet met gemiddeld 161% zien toenemen.

Belsimpel.nl
Mobielwerkt is het moederbedrijf van Belsimpel.nl, de bekende webwinkel voor telefonie en abonnementen uit Groningen. Directeur Jeroen Doorenbos verwisselde zijn artsenopleiding voor een ondernemersbestaan. Een juiste keuze, blijkt uit de twee eerdere Gouden FD Gazellen die Belsimpel reeds in de wacht wist te slepen. Met een groeipercentage van 410% over de afgelopen drie jaar voegt Belsimpel daar nu een derde Gouden FD Gazelle in de categorie midden-groot aan toe. Doorenbos: “Onderscheidend zijn in een ‘vechtmarkt’ als de telecombranche is niet te vertalen naar één beslissende factor, maar zit vaak in de details. Zeven dagen per week telefonisch bereikbaar zijn en zeven dagen per week producten kunnen verzenden is de norm geworden voor consumenten. Op zulke wensen spelen we in met ons onwijs goede, fanatieke team. Dit vormt wat mij betreft de belangrijkste reden voor dit succes.”

Werken met merken
Een opvallende naam tussen de winnaars is Werken met Merken uit het Friese Oosterwolde. Het bedrijf - dat in eerste instantie aan een reclamebureau doet denken - verkoopt chemische materialen aan zowel bedrijven als consumenten. Manager Daniel Peters wist de succesformule helder te formuleren: “Met twee uitstekende programmeurs in dienst hebben we een platform kunnen ontwikkelen dat perfect is afgestemd op de wensen van onze klanten. Ook is het een keuze geweest geen extern kapitaal te verwerven, waardoor onze lasten laag zijn en we volop kunnen investeren in bijvoorbeeld marketing.”  Werken met Merken zag hun omzet bijna verdrievoudigen naar €373.000,  goed voor de Gouden FD Gazelle in de categorie klein in Friesland.

Foto: Winnaars Gouden FD Gazellen uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel  

Thema's

Partners