XPAR Vision wint Groninger Ondernemingsprijs 2014

xpar vision 28 Nov 2014

Met een stevige klap op de rode knop onthulde Commissaris van de Koning Max van den Berg op donderdag 27 november de winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2014: XPAR Vision. Het bedrijf ontstond 14 jaar geleden als spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen. XPAR Vision is gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van sensortechnologie in het ‘hot end’ van het productieproces van glazen flessen en potten. In deze nichemarkt is XPAR Vision uitgegroeid tot wereldwijd marktleider.

"Afhankelijk van tegen welke achtergrond je de finalisten beoordeelt, hadden ze wat ons betreft alle drie winnaar kunnen zijn”, aldus gedeputeerde en juryvoorzitter Yvonne van Mastrigt. Na lang juryberaad viel de keuze uiteindelijk op XPAR Vision. Van Mastrigt: “De jury roemt XPAR Vision om de duidelijke focus in haar ondernemingsstrategie, gericht op innovatie, productontwikkeling, verkoop en customer support. Het bedrijf zorgt voor hoogwaardige directe en indirecte werkgelegenheid in de regio, bedient vanuit Groningen een wereldmarkt, wordt professioneel geleid en zal een fantastische ambassadeur zijn voor de Groninger Ondernemingsprijs!”

Eeuwige roem
Algemeen directeur Paul Schreuders toonde zich bijzonder verguld met de prijs, die bestaat uit ‘eeuwige roem’, een glazen kunstwerk, een bedrijfsuitje op de Voorwaarts Voorwaarts en een plek in de jury voor de editie 2015. “XPAR Vision bestaat nu 14 jaar en is actief in meer dan 30 landen op 6 continenten. Hoewel wij geen enkele klant in Groningen hebben en zelfs in Nederland slechts een beperkte afzet kennen, werken we wel met gekwalificeerde medewerkers en partners uit Groningen en Noord-Nederland. Deze prijs maakt ons extra zichtbaar in de regio en dat is prachtig.”

Thema: Kennis en Ondernemerschap
Circa 300 ondernemers uit Stad en provincie bezochten de Finale-avond in de Springerzaal van MartiniPlaza, gepresenteerd door Hanneke Kappen. Het thema “Kennis en Ondernemerschap” werd ingeleid door hoogleraar Ondernemerschap & Valorisatie Aard Groen van Rijksuniversiteit Groningen en door Willem Vermeend, voormalig Tweede Kamerlid, staatssecretaris, minister en tegenwoordig ondernemer.

Meer informatie vindt u op: www.ondernemingsprijs.nl

Foto: winnaar XPAR Vision. Foto: Anna Faber. 

Thema's

Partners