NLInvesteert: groeikapitaal voor ondernemers in de regio

nl_investeert 14 Jan 2015

NLInvesteert is een nieuw landelijk netwerk voor cofinanciering van het MKB in de regio. Het platform is deze week voor het eerst gelanceerd in Noord-Nederland. Een uitkomst voor regionale investeerders en geldnemers die de lokale economie willen versterken.

"Ondernemen is zakelijk gezien het mooiste wat me is overkomen" aldus Alfred Welink, mede-initiatiefnemer, ondernemer, investeerder en tevens voorzitter van VNO-NCW Noord. "Het is tegenwoordig een hele kunst om je ondernemersplannen gefinancierd te krijgen als MKB'er. Om de groeimotor van de economie te stimuleren, maar bovenal om ondernemers hun dromen waar te laten maken zijn we NLInvesteert gestart."

Cofinanciering is nieuwe werkelijkheid
NLInvesteert mobiliseert kapitaal om ondernemers vooruit te helpen. Dat doet zij door verschillende financieringsvormen te combineren tot groeikapitaal voor de geldnemer. Dirkjan Takke, mede-initiatiefnemer en directeur NLInvesteert: "Cofinanciering is de nieuwe werkelijkheid. Wij helpen een geldnemer door een kapitaalmix mogelijk te maken van financiële dienstverleners, lokale overheden en regionale investeerders. Traditionele bancaire oplossingen worden zo versterkt en aangevuld met gelden van andere partijen."

Naast financiering faciliteert NLInvesteert de geldnemer ook in kennis. "Alleen geld is geen oplossing" volgens Gerard Kremer, mede-initiatiefnemer, ondernemer en beoogd voorzitter van MKB Noord. Gerard: "Zodra de financiering is georganiseerd laten we de ondernemer niet los. Wij verbinden het kapitaal met ervaring van andere ondernemers door middel van coaching. Zo vergroten we de kans van slagen."

Meer weten: www.nlinvesteert.nl

 

Thema's

Partners