Landelijke community Groene Groeiers van start

6 Nov 2017

Op 31 oktober 2017 hebben VNO-NCW West en de provincie Zuid-Holland de landelijke community Groene Groeiers gelanceerd op www.groenegroeiers.nl. Groene Groeiers zijn ondernemers in Nederland die – zoals de naam al zegt -  op een groene manier willen groeien. Zij willen niet alleen natuur en milieu zoveel mogelijk ontlasten bij hun economische activiteiten. Als het even kan, willen zij met hun product of dienst ook bijdragen aan een betere en leefbare wereld.

Daarom investeren zij volop in de ontwikkeling van circulaire producten en processen, vergroening van materialen en de energietransitie. De focus ligt op ecodesign, hergebruik van producten en materialen, behoud van de waarde van grondstoffen en duurzame-energiegebruik. Voorwaarde is een sluitende business case, zij zijn tenslotte ondernemers.

Herken je je in dit profiel, dan is de community iets voor jou. Als je lid bent van een van de vijf regionale verenigingen (VNO-NCW West, VNO-NCW Midden, VNO-NCW Noord, BZW, LWV) is deelname kosteloos. Niet-leden betalen 150 euro per jaar.

De community is besloten, uitsluitend toegankelijk voor ondernemers. Hierdoor kunnen de deelnemers in vertrouwen hun uitdagingen in de circulaire economie plaatsen en vragen stellen aan elkaar. Ook kun je vanuit de community met één druk op de knop naar elkaar bellen en mailen vanaf je mobiele telefoon. Want business cases in de circulaire economie vind je vooral als je met ondernemers in de keten en uit verschillende bedrijfstakken zaken doet. De digitale community is een platform waar die samenwerkingsmatches gemaakt kunnen worden.

Behalve een besloten community heeft www.groenegroeiers.nl een openbaar deel, waar onder meer kennisbanken en tools te vinden zijn. Nieuwsgierig? Meld je aan!

Partners